full screen background image

Întrevederea Premierul Viorica Dăncilă cu Sanctitatea Sa Papa Francisc

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 31 mai 2019, o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat și o călătorie apostolică în România.

Șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Totodată, premierul României și-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, așteptat cu multă căldură și speranță de poporul român și a subliniat semnificația deosebită a vizitei Sanctității Sale, în contextul exercitării de către România a mandatului Președinției rotative Consiliului Uniunii Europene, al împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului și a 20 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate și solidaritate resimțită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a acționat pentru a răspunde acestei necesități și pentru consolidarea proiectului european și a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenția pe care România o acordă libertății religioase și a menționat, în acest sens, conferința internațională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităților de sprijinire a dialogului ecumenic și cu organizațiile religioase, inclusă în programul Președinției române a Consiliului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migrației, fenomen care preocupă Sfântul Scaun și în fața căruia Uniunea Europeană și statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

În cursul zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va luat parte, de asemenea, la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională), precum și la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

comments

comments