full screen background image

Gala Absolvenților Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți

Joi 30 mai, la Casa de Cultură Rădăuți a avut loc Gala Absolvenților Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, promoția 2019.

Într-o atmosferă de sărbătoare și încărcată de emoția elevilor, părinților și cadrelor didactice, absolvenții Colegiului și-au făcut intrarea în sală în ordinea claselor, începând cu clasa a XII-a A, după care Corul liceului, condus de către prof. Laurian Abălașei a intonat imnul “Gaudeamus”.

Amfitrionul întregii activități, desfășurate pe parcursul a mai bine de trei ore, a fost domnul prof. Halip Iulian, dirigintele uneia din clasele a douăsprezecea care au absolvit.

În prezența primarului municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, și a consilierului local, Marius Grijincu, membru în Consiliul de Administraţie al liceului, a fostei directoare, Carmen Andronachi, cei 235 de tineri absolvenți au urcat pe scena Casei de Cultură pentru a primi diplome și premii și pentru a oferi flori celor care le-au călăuzit pașii timp de patru ani.

Primul discurs l-a susținutNistor Tătar, urmat de directorul Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, profesor doctor Adrian Puiu.

Au continuat reprezentanta Comitetului de Părinți, Adriana Kurtoglu, și directorul adjunct a Colegiului, profesor Luminița Lăzărescu, în triplă calitate, aceea de director, profesor și părinte a anui proaspăt absolvent.

Toți i-au felicitat pe copii pentru parcursul deosebit pe care l-au avut timp de patru ani, pentru rezultatele deosebite, și le-au urat succes pe viitor.

Absolvenții din acest an ai Colegiului Național “Eudoxiu Hurmuzachi” au obținut, pe parcursul celor patru ani de studiu, 2015- 2019, un număr de 153 de premii la olimpiade și concursuri, prin 58 de elevi .

Donisan Maria a obținut Premiul special pentru cea mai premiată elevă, urcând pe scenă împreună cu cele două șefe de promoție, elevele Nastasi Andreea, pentru profilul real, cu media generală 9,99, și Ivanuță Patricia, pentru profilul umanist, cu media generală 9,93.

Lângă cele două, au urcat pe scenă elevii cu medii apropiate, între 9,97 și 9,90: Nastasi Adelina, Prelipcean Cristian, Vacarean Lorena, Donisan Florentina, Donisan Maria, Horodincă Mihai, Țigănescu Ancuța, Prelipcean Andreea, Amariei Andreea. Toți au primit premiul “Ioan Nistor”.

Au fost premiați și un grup de șapte elevi care au absolvit clasa a XII-a cu media 10, aceștia primind premiul “I.G.Sbiera”.

Înainte de a fi prezentat filmul generației 2015- 2019, premianții au predat cheia succesului celor mai buni elevi din clasa a XI-a.

A urmat parada elevilor absolvenți și premierea fruntașilor din fiecare clasă.

Toți premianții au primit vouchere achiziționate de Asociația de Părinți de la Librăriile “Alexandria”, valoarea acestora fiind de 75 de lei pentru cei cu premiile de excelență, respectiv 50 de lei – premiul întâi, 25 de lei – premiul doi și 15 lei – premiul trei.

În final ,toți absolvenții au urcat pe scenă, unde, într-o baie de confetii și baloane colorate, s-au îmbrățișat și şi-au luat la revedere de la toți cei care le-au fost alături pe parcursul a patru ani minunați.

 

comments

comments