full screen background image

Municipiul Suceava deţine 15% din acţiunile noii societăţi Parcuri industriale “Bucovina”

Primăria Suceava are calitatea de acționar fondator al societății pe acțiuni Parcuri Industriale “Bucovina”, cu o contribuție de 335.820 de lei, reprezentând 15% din numărul total de acțiuni.

Decizia a fost aprobată astăzi de către consilierii locali.

Parcul industrial va fi pe amplasamentul și în vecinătatea Centrului Economic Bucovina de lângă Aeroportul Salcea.

Obiectul principal de activitate al societăţii este administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, capitalul social subscris în numerar fiind de 2.254.790 de lei, divizat în 225.479 de acţiuni nominative dematerializate, cu o valoare de 10 lei fiecare.

Ceilalți acționari fondatori sunt Consiliul Județean, cu 67% din capitalul social, precum şi Primăriile Salcea, Adâncata și Dumbrăveni.

Scopul înfiinţării unui parc industrial îl reprezintă stimularea investiţiilor directe, autohton şi străine, în industrie, servicii, cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică şi inovare. De asemenea, sunt urmărite dezvoltarea regională, dezvoltarea întreprinderilor mari, mijlocii şi mici şi crearea de noi locuri de muncă.

Centrul economic „Bucovina” a fost construit în preajma Aeroportului „Ştefan cel Mare”, pe 77.885 de metri pătraţi, şi având în componenţă un pavilion expoziţional, un incubator de afaceri, 8 hale industriale şi spaţii de parcare de aproape 14.000 de metri pătraţi.

Lucrările au demarat la începutul anului 2004, când preşedinte al Consiliului Judeţean era social-democratul Gavril Mîrza.

Investiţia, în valoare de circa 5 milioane euro, a fost finanţată în proporţie de 62,58% din fonduri Phare, Guvernul României contribuind cu 24,32%. Participarea Consiliului Judeţean s-a ridicat la aproape 655 de mii de euro, reprezentând 13,1% din costul eligibil.

Centrul economic „Bucovina” a fost inaugurat pe 10 noiembrie 2006, iar pe 5 februarie 2007, între Consiliul Judeţean şi Ministerul Integrării Europene s-a semnat un protocol de predare-primire a obiectivului, prin care executivul judeţean a preluat în exploatare respectiva infrastructură.

În iulie 2009, la un an după preluarea conducerii Consiliul Judeţean, la primul său mandat Gheorghe Flutur declara că, pe fondul crizei economico-financiare, amenajările de lângă Aeroportul „Ştefan cel Mare” nu mai aduceau beneficii.

comments

comments