full screen background image

Moldoveanul liberal Andrei Năstase, cetăţean de onoare al Sucevei

Liberalului moldovean Andrei Năstase, absolvent al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, i s-a conferit astăzi titlului de “Cetăţean de Onoare” al municipiului.

“Noi îl considerăm primarul legitim al Chişinăului. Este un tânăr care se bate în Moldova pentru democraţie şi pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ne-a trimis o caracterizare foarte frumoasă şi stareţul mănăstirii Putna. Îi întărim moralul măcar. Cu atât îl sprijinim şi noi în bătălia pe care o are el la Chişinău”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Andrei Năstase este avocat şi preşedinte al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr” (PPPDA).

Activitatea publică şi-a început-o în calitate de fondator şi lider al Platformei Civice “Demnitate şi Adevăr”, preluând ştafeta mişcării protestatare din 2015.

A participat la alegerile din 2016 pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dar s-a retras în favoarea candidatului comun al forţelor politice anti-oligarhice, Maia Sandu.

A câştigat în 2018 alegerile pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău, iar după invalidarea rezultatelor alegerilor, pe motiv că ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor, a devenit unul dintre liderii Mişcării de Rezistenţă ACUM.

comments

comments