full screen background image

Activitatea „Le français, c’est facile!” continuă la Biroul Francez

Biroul Francez din Suceava anunță că miercuri, 29 mai, de la ora 17:00, are loc activitatea săptămânală dedicată francofonilor și francofililor suceveni, „Le français, c’est facile!”.

La această ultimă întâlnire cu limba franceză înainte de vacanță, copiii vor recapitula ceea ce au învățat în perioada octombrie 2018 – mai 2019, îndrumați, ca în fiecare săptămână, de lector univ. dr. Mariana Șovea și de lectorul de limbă franceză, Maxence Caron. Nu vor lipsi jocurile, cântecele, fișele de colorat, dar și alte activități-surpriză.

Cursurile se desfășoară în cadrul proiectului „Francofonia în comunitate” – un proiect inițiat de Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Biroul Francez (BF) și sprijinit de Agenția Universitară a Francofoniei.
Proiectul, unic în România, își propune să aducă limba franceză și valorile Francofoniei mai aproape de locuitorii orașului Suceava, prin activități destinate publicului larg.

Începând cu ora 18:00, va avea loc activitatea anuală de bilanț a proiectului „Francofonia în comunitate” (perioada septembrie 2018 – iunie 2019), realizată de prof. Tamara Sabin, responsabilul BF. Vor fi reliefate tipurile de activități desfășurate și se vor prezenta etapele/palmaresul elevilor români participanți la concursurile internaționale „Mathématiques sans frontières 2019” și „Dictée lavalloise”.

Cadrele didactice implicate în activitățile Biroului Francez vor primi atestatele de voluntariat eliberate de Consiliul Județean, partenerul BF.

Intrarea este liberă.

comments

comments