full screen background image

Dan Cuşnir: “A venit vremea ca Dragnea şi Ştefănescu să-şi asume eşecul politic şi să plece!”

Rezultatele obţinute de PSD la alegerile europarlamentare de duminică nu rămân fără urmări în teritoriu.

Unul dintre primii contestatari ai liderului social-democrat, Liviu Dragnea, este şeful Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Cuşnir.

Iată câteva dintre declaraţiile lui Cuşnir, din conferinţa de presă susţinută astăzi:

“Asocierea PSD – Dragnea a devenit umilitoare. Discursul lui antieuropean nu va duce nicăieri. Dragnea a acaparat PSD, se comportă ca un tiran. PSD nu e al tău şi al lui Codrin Ştefănescu, milioane de pesedişti te detestă!”

“A venit vremea ca Dragnea şi Ştefănescu să-şi asume eşecul politic şi să plece!”

“Eu nu demisionez, veţi afla de mâine, de poimâine, ce voi face!”

Potrivit datelor provizorii, în judeţul Suceava, PSD a obţinut cu 64.073 voturi (25,92%),

PNL a câștigat alegerile europarlamentare în județul Suceava, cu 33,77% din voturi (83.487 de votanţi).

În 2014, Alianţa PSD-UNPR-PC câştiga detaşat alegerile la nivelul judeţului Suceava, cu un procent de 40,12%.

 

Cuşnir a transmis şi un comunicat de presă, pe care-l redăm integral mai jos:

“Inițial am intenționat să public acest mesaj după discursul lui Liviu Dragnea din 15 martie, când s-a inaugurat autostrada rușinii. Mi-am amintit de discursul lui Ceaușescu din decembrie 1989 și m-am trezit poziționat, ca membru PSD, împotriva mișcării #șîeu. Am fost revoltat, însă mi-am propus să aștept trecerea alegerilor, pentru a nu afecta organizația locală. Realizez acum că trebuia să acționez la acel instinct, pentru că eșecul partidului, previzibil de altfel, va provoca o revoltă internă. Dacă PSD nu învață din ce s-a întâmplat, va suferi o moarte lentă!

În discursul de la Conferința de alegeri din luna 10.2017, când am fost ales în unanimitate președinte al OM PSD Suceava, am spus: “Sunt Roșu și sunt decent”. Da! În continuare sunt roșu, sunt decent și doresc să rămân decent. În perioada în care am fost președintele OM PSD Suceava și pentru prima oară în 20 de ani, partidul a câștigat, detașat, alegerile parlamentare din 2016 în Municipiul Suceava. Atunci am conceput și sloganul “Totul pentru Suceava”, pentru a arăta angajamentul pe care l-am luat față de comunitatea locală. În Biroul Permanent am fost validat în unanimitate, prin vot secret, ca reprezentant al OM pentru o funcție de VP în Biroul Organizației Județene. Această validare mi-a arătat că am suportul organizației în tot ceea ce fac.

De la tatăl meu am moștenit curajul și puterea de a respecta ceea ce am promis. De la tatăl meu am învățat că „dacă viața înseamnă să te târăști, ridica-te și mori”. De la mama mea am moștenit sensibilitatea față de nevoile altora, dar și emoțiile care ne fac viața atât de frumoasă. Tot de la ea am învățat că în viață sunt și momente în care deciziile se iau cu inima, nu cu mintea.

În continuare sunt mândru pentru că sunt roșu și sunt decent, în continuare vreau sa fac „Totul pentru Suceava”, dar nu se mai poate continua pe acest drum care duce nicăieri, nici pentru PSD și nici pentru Romania. Inițiativa mea nu este anti-PSD, ci este împotriva conducerii actuale a partidului, oameni care nu sunt lideri. Dimpotrivă, sunt o grupare de indivizi care au trădat interesele mele de cetățean. Loialitatea mea și a milioanelor de simpatizanți ai PSD au fost abuzate de către actuala conducere a PSD-ului. Votul de ieri este dovada cea mai clară privind prețul plătit!

Cel mai mare și mai longeviv partid politic din Romania are de suferit din cauza asocierii cu Liviu Dragnea și apropiații lui. Această asociere cu Liviu Dragnea a devenit umilitoare pentru membrul PSD, roșu și decent!

Liviu Dragnea își asuma dreptul de a decide în numele tuturor membrilor PSD din Romania. De la sine putere a poziționat PSD-ul împotriva tuturor: bănci, multinaționale, întreprinzătorii privați, intelectuali, artiști, împotriva Europei. Acest discurs anti-european nu duce nicăieri, nu face nimic pentru cei peste patru milioane de români plecați din țară.

Mișcarea #șîeu este unul dintre cele mai frumoase fenomene care s-au întâmplat în Romania după Revoluție. O inițiativă autentic civică, posibilă tocmai pentru că nu a fost deturnată politic. Au apărut și impostori politici care au încercat să se asocieze acestui demers, culmea, îndreptat împotriva lor. Nu le-a ieșit … au fost acoperiți de un tsunami de spirit civic.

În timpul protestului #șîeu, Românii au fost fericiți cum poate nu au mai fost de mult timp. A fost un semn de unitate autentică, dar se pare că Dragnea nu vrea să vadă oameni uniți sau fericiți! Poate nu a înțeles că nu a fost o revoltă doar despre autostrăzi, ci un act împotriva celor 30 de ani de minciuni și de promisiuni nerespectate.

Dragnea, ajutat de apropiații lui, a acaparat PSD și se comporta ca un tiran, dar uită că tiranii din istorie întotdeauna au terminat prost. Dragnea îi vânează pe toți cei care i se opun în partid, dar uită că, mai devreme sau mai târziu, vânătorul devine vânat!

Liviu Dragnea, să știi că PSD-ul nu este al tău și al lui Codrin Ștefănescu. Și să mai știi că marea majoritate a milioanelor de PSD-iști a ajuns să te deteste, fie că sunt membri sau simpatizanți. Sunt convins că schimbarea trebuie să vină din interiorul partidului, mai puțin în conferințe de presă, dar nu mai suport să fiu asociat cu tine și cu Codrin Ștefănescu. Și nu mai suport ca din cauza voastră să las ochii în pământ de fiecare dată când mă întâlnesc cu foști colegi de liceu sau de facultate, atunci când mă întâlnesc cu foștii mei profesori, cu medicii care mi-au adus copiii pe lume, cu prietenii mei, cu familia mea, cu Sucevenii mei! Dar cel mai tare nu mai suport ca milioanele de PSD-iști decenți, verticali și onești să fie greșit judecați doar pentru că sunt asociați cu tine și cu Codrin Ștefănescu. Ce ați făcut voi îmi provoacă disprețul!

Prezența la vot de ieri mi-a dat energie din prima clipă, m-a făcut să fiu fericit că Suceava și Romania renaște. Ai lăsat senzația că ție ți-a dat fiori, deși e posibil să ai alte preocupări mai presante acum. O țară sănătoasă are prezenta mare la vot. Dacă interesul național este deasupra interesului de partid, de grup sau personal DE CE să ai fiori și să îți dorești prezență mică la vot? De ce au fost mii de oameni din diaspora care nu au reușit să își exercite dreptul constituțional? Eu visez ca ai mei copii să trăiască într-o țară în care votul democratic duce la legitimitate în guvernare!

Cum a început campania pentru Alegerile Europarlamentare? Cum s-a priceput Liviu Dragnea să mobilizeze armata PSD-ului cu ocazia primului miting electoral, la Dumbrăveni? A umilit un tânăr pentru că nu avea alte argumente în fața adevărului. A semănat vânt și a cules furtună. De aceea colegii noștri nu au venit la Iași, pentru că au realizat că au rămas fără lider. Citez mesajul primit de la unul dintre colegii mei:

”Nu particip la un miting la care este prezent un lider ce-l consideră un nimic pe unul din semenii noștri, care i-a atras atenția lui Dragnea că n-a făcut nimic în afară de a se ocupa de dosarele ce-l deranjează”.

Eu, unul, prefer să fiu un om normal, decent și rațional, sau cu alte cuvinte, „nimicul lui Dragnea”, decât să îmi fie teamă să apar în public sau să mă plimb singur pe stradă precum el. Nu sunt suficient de „important” și nici nu voi ajunge să cer elicopter dacă mă doare burta.

De la Alexandru cel Mare și până în prezent, victoriile sunt ale echipelor, înfrângerile au fost asumate de lideri, de cei adevărați cu un minim de decență. A venit vremea ca Liviu Dragnea să își asume eșecul politic, să admită că e o cale greșită și să plece. Nu eu trebuie sa plec din PSD, ci tu, la pachet cu Codrin Ștefănescu!

Și dacă mai apuci să dai ordin ca să fiu eliminat din PSD, ar fi bine să studiezi puțină istorie. Poate vei afla că atunci când în Anglia anilor 1500 au apărut primii protestanți, cu cât ardea Regina Maria 1, supranumită și Bloody Mary, mai mulți protestanți pe rug, cu atât creștea numărul lor. Asta se întâmplă și în PSD, crește numărul celor care vor să „te muște” și scade numărul celor care încă „te ling”.

Iar dacă vei reuși să mă dai afara din PSD, și să iți menții și libertatea, mă voi uita la rânjetul tău de hiena și vei vedea pe fata mea că nu poți să îmi iei fericirea unor ani memorabili alături de oameni minunați in PSD Suceava.

Eu rămân roșu și decent. Tu, Liviu Dragnea, nu ești nici roșu și nici decent.”

comments

comments