full screen background image

Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate în urma accidentului din Toscana

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna au întreprins, de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanelor afectate în urma accidentului din Toscana. “Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, transmite MAE.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea News.ro, că reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna urmăresc îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs miercuri, în regiunea italiană Toscana.

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia persoanelor afectate. Până la acest moment, autorităţile locale nu au informat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident”, se arată în răspunsul MAE.

Conform sursei citate, Consulatul General al României la Bologna monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Accidentul de autocar s-a produs miercuri în Toscana, pe un drum care face legătura între Florenţa şi Siena, şi s-a soldat cu moartea unui ghid rus şi cu rănirea altor 37 de persoane, trei fiind în stare gravă.

Conform prefectului Armando Gradone, citat de Il Mattino, pacienţii spitalizaţi la Siena provin din România, Ucraina, Rusia, Armenia, Kazahstan, Belarus, Georgia, Moldova.

Informaţiile iniţiale indicau că autocarul căzut într-o râpă transporta turişti ruşi, armeni şi din Europa de Est.

Corpul ghidului a fost găsit sub caroseria autobuzului, după ce aceasta a fost ridicată cu o macara.

Autobuzul, cu două etaje, avea la bord aproximativ 60 de turişti, potrivit ediţiei locale a cotidianului La Repubblica.

Şoferul italian a fost supus unui test de alcoolemie care s-a dovedit negativ, însă poliţia îi căuta în continuare telefonul mobil, neexcluzând varianta în care şoferul să fi fost distras de acesta, potrivit aceleiaşi surse.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza