full screen background image

O nouă ediţie a Târgului de Carte LIBREX, în Ansamblul Palas Iași

Mii de cărți, zeci de scriitori, momente culturale captivate și o atmosferă relaxantă. De acestea se pot bucura iubitorii de lectură, în următoarele zile, în ansamblul Palas, acolo unde se desfășoară Târgul de Carte LIBREX. Și Amfiteatrul Palas va găzdui, pe 15 mai 2019, primul eveniment din acest sezon – recitaluri din cadrul Festivalului Internațional „Poezia la Iași”.

Miercuri, 15 mai, în ansamblul Palas începe cea de-a 27-a ediție a Târgului de Carte LIBREX. Pentru cinci zile, Atriumul Palas Mall va găzdui peste 120 de expozanți din țară, dar și din Republica Moldova, care vor aduce în atenția publicului noutăți din domeniile: carte, arte vizuale, muzică, papetărie, birotică, jocuri și jucării etc. În labirintul cărților sunt invitați cititori de toate vârstele, care vor găsi titluri din sfera lor de interes: artă, beletristică, ştiinţă şi tehnică, calculatoare, medicină, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, management, marketing, limbi străine și multe altele. Ca în fiecare an, târgul include și standuri dedicate copiilor, de unde cei mici și părinții lor vor putea alege cărţi de povești, enciclopedii, dicţionare şi ghiduri, manuale şi auxiliare didactice, articole pentru activități creative și multe altele.

Agenda evenimentelor conexe propusă în acest an de Târgul de Carte LIBREX include nenumărate lansări de carte, dezbateri de specialitate, teatru, dans, recitaluri de muzică și poezie, expoziţii de artă și multe alte surprize. În plus, vizitatorii vor putea participa la tombola „Citești și câștigi”. Mai multe detalii despre agenda culturală a LIBREX sunt disponibile pe: https://targuldecartelibrex.wordpress.com/.

Și Amfiteatrul Palas își deschide porțile în acest sezon cu un eveniment cu și despre lectură. Miercuri, de la ora 18.00, pe scena spațiului deschis la cultură vor urca poeții Varujan Vosganian, Gabriel Chifu și Adrian Popescu, invitați în cadrul Festivalului Internațional „Poezia la Iași”. Recitalurile vor fi completate și cu un spectacol Ada Milea și Ion Mureșan, de la ora 19.00. Dacă vremea va fi nefavorabilă, evenimentul se va muta în sălile Congress Hall. Festivalul Internațional „Poezia la Iași”, organizat de Primăria Municipiului Iaşi, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași și Uniunea Scriitorilor din România, se desfășoară în perioada 12 – 19 mai și reunește 72 de poeți din 22 de țări.

comments

comments