full screen background image

Crește numărul de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Suceava

În contextul creșterii numărului de copii și adolescenți diagnosticați cu rujeolă în județul Suceava, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) reaminteşte părinților că singura metodă de prevenire a acestei boli este vaccinarea.

Contagiozitatea rujeolei este extrem de ridicată, un singur pacient putând îmbolnăvi la rândul său alte 16-18 persoane.

În condițiile în care de la începutul acestui an se înregistrează o creștere constantă a numărului de cazuri diagnosticate și internate săptămânal, se recomandă prezentarea părinților cu copii nevaccinați (sau incomplet vaccinați), începând cu vârsta de 9 luni la medicii de familie pentru administrarea vaccinului.

Schema de vaccinare care conferă protecție implică administrarea unei prime doze de vaccin la vârsta de 9 luni, urmată de revaccinare la vârstele de 12 luni și 5 ani.

Vaccinul administrat după schema corectă este unul sigur și conferă imunitate, scutind copiii de riscul trecerii prin boală și/sau de apariția unor complicații potențial letale.

“Acțiunile de promovare a importanței vaccinării pentru sănătatea populației întreprinse de personalul medico-sanitar, susținute de toți factorii implicați în viața comunității, pot duce la realizarea unei acoperiri vaccinale optime”, transmite directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana GRĂDINARIU.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza