full screen background image

Ștefan Mandachi, conferință de presă în scaune cu rotile

Suceveanul Ștefan Mandachi a derulat, duminică, o nouă acțiune de activitate civică – o conferință de presă la care au participat 6 persoane care trăiesc în scaune rulante, după ce au fost victime ale accidentelor de circulaţie.

La metrul de autostradă de la Cumpărătura a fost montat un decor corespunzător: două mașini distruse în urma unor accidente și mai multe scaune cu rotile, în care au fost invitați să ia loc o parte dintre cei aproximativ 100 de participanți.

Mandachi a lansat şi proiectul unui documentar privind efectele drumurilor nesigure și a solicitat implicarea oamenilor politici.

“Nu că se ascundeau de interviuri, dar nu aveau curaj să se afișeze. În momentul în care întrebam un politician, aflam că vinovați de producerea accidentelor sunt conducătorii autoturismelor sau neadaptarea vitezei, dar cei care trebuiau să facă drumurile nu sunt menționați nicăieri. Răspunsul de cele mai multe ori este un clișeu care duce în derizoriu. Cei mai mulți se feresc să nominalizeze”, a spus Mandachi.

El a precizat, din nou, că nu are de gând să candideze la vreo Primărie sau Consiliu şi s-a arătat dezamăgit de faptul că ”românii se aprind greu și se sting repede”.

“Am cerut sprijinul autorităților să filmăm la morgă, la spitalul de psihiatrie, la SMURD, într-o salvare, peste tot. Când aud de Mandachi, unii dintre ei parcă aud de necuratul. Politicienii să fie liniștiți, nu merg cu harță sau cu scandal, politicienii să vină frumușel aici și să stea în scaun cu rotile și să discutăm. Sunt materiale la televiziuni care sunt secretizate, se prinde praful pe ele, avem nevoie de acele materiale, chiar dacă sunt extrem de dure și șocante”, a transmis omul de afaceri.

În ceea ce privește zonade la Cumpărătura cu metrul de “autostradă”, Mandachi a precizat că va face acolo un soi de muzeu, va mai aduce mașini dovezi ale catastrofelor, va monta bănci, toalete, şi va amenaja, poate, un loc de joacă pentru copii.

La finalul acțiunii, doritorii au fost invitați să se deplaseze în scaune rulante, pentru a se convinge de problemele cu care se confruntă victimele accidentelor rutiere.

comments

comments