full screen background image

Urmărire de 25 km, pentru reţinerea unui tânăr care conducea, fără permis, o motocicletă

Joi, la ora 12.45, în timp ce acționa pe DN 17A din comuna Sucevița, la intersecția cu DC Voievodeasa, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei motociclete fără număr de înmatriculare.

Conducătorul acesteia nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea motocicletei cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție în funcțiune, concomitent cu somarea prin portavoce, pe o distanță de circa 25 km.

În timpul urmăririi, conducătorul vehiculului a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă, a părăsit partea carosabilă și a pătruns într-un șanț, fiind blocat și imobilizat de polițiști.

Conducătorul motocicletei a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic, de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînregistrat sau neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că nu a oprit la semnalul polițiștilor, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 725 de lei, conform O.U.G. nr.195/2002 republicată.

comments

comments