full screen background image

Un nou cutremur în judeţul Buzău, vineri dimineaţa

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora locală 07:36, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Acesta este al doilea seism produs în zonă într-un interval de aproximativ patru ore.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Nehoiu (8 km), Întorsura Buzăului (34 km), Covasna (37 km), Vălenii de Munte (42 km) şi Slănic (47 km).

Seismul s-a produs la o adâncime de 116 kilometri.

Anterior, la ora 3:41, a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter, tot în judeţul Buzău, la o adâncime de 122 kilometri.

În luna mai, în România, s-au produs 8 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4 pe scara Richter. În acest an, cel mai puternic seism a avut loc pe data de 9 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter.

Anul trecut, pe 28 octombrie, s-a produs în judeţul Buzău un cutremur cu o magnitudine de 5,8 pe Richter, cel mai mare din 2018, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti. AGERPRES

comments

comments