full screen background image

Continuă lucrările la centrul oncologic de la Spitalul Județean Suceava

Clădirea viitorului centru oncologic din municipiul Suceava prinde contur în curtea spitalului vechi.

Investițiile au fost începute în toamna 2017 de firma suceveană General Construct, dar au fost întrerupte din cauza unor divergențe financiare cu beneficiarul Lotus Center Cluj-Napoca.

O perioadă șantierul a stat în conservare, după care lucrările au fost reluate de Electrogrup Cluj-Napoca, noul termen de finalizare avansat fiind septembrie 2019.

Clădirea va avea 4 niveluri, dintre care două în pământ, investiția totală ridicându-se la 13 milioane de euro.

Înființarea unui astfel de centru în Suceava, prin echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu.

Capacitatea Centrului va fi în prima etapa, la darea în funcțiune, de 700-1.000 de pacienți/an, fiecare pacient urmând 8 până la 24 cure pe tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi.

Dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a II-a, astfel încât să poată deservi 2.000 de pacienți.

Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe, și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova.

În județul Suceava sunt înregistrați în evidențele Direcției de Sănătate Publică peste 10.500 de persoane bolnave de cancer.

comments

comments