full screen background image

Botoşani: Pompierul Iulian Rotariu va participa la utramaratonul The Track Australia 2019

Pompierul botoşănean care, la sfârşitul anului trecut, s-a clasat pe locul al doilea la ultra-maratonul “The Last Desert” organizat în Antarctica, a plecat spre Australia pentru o nouă provocare – ultra-maratonul “The Track”, care se va desfăşura în perioada 15-24 mai, a se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

“Plutonierul adjutant Iulian Rotariu a urcat, în urmă cu puţin timp, în avionul care îl va duce spre Doha şi, de acolo, spre Australia. Competiţia destinată celor mai puternici sportivi, aliniază la start 43 de concurenţi. La fel ca şi celelalte cinci ultra-maratoane la care a participat, The Track Australia este o cursă autosusţinută. Diferenţa este că va avea de alergat de două ori mai mult, adică 522 de kilometri în nouă etape. Fiecare concurent trebuie să poarte propriul rucsac care să conţină mâncarea, echipamentul obligatoriu şi echipamentul său personal”, se arată în comunicatul ISU.

Cursa, organizată de Canal Aventure, are loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, între oraşul Alice Springs şi Uluru, în cel mai arzător deşert din zonă. Linia de finish se află la poalele Uluru, inima spirituală a Australiei. Cu fiecare etapă, distanţa pe care trebuie să o parcurgă creşte, la fel şi altitudinea. Dacă în prima zi are de alergat un maraton (30 kilometri), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanţa pe care trebuie să o parcurgă este de 127 de kilometri, la 1.700 metri altitudine. Iulian va purta tricoul cu numărul 28.

“De data aceasta va fi mult mai greu, însă gândurile mele vor fi pentru copiii cu autism din Botoşani. Aceasta este cea mai puternică motivaţie să depăşesc oboseala, durerea şi lupta cu singurătatea în sălbăticie. Fiţi alături de mine pentru a-i susţine pe copiii cu autism în lupta lor pentru a se bucura de viaţă”, a transmis Iulian Rotariu prin intermediul comunicatului de presă.

Subofiţerul va alerga în spirit caritabil, pentru a face cunoscută şi a sprijini “Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”.

În ultimii trei ani, plutonierul adjutant Iulian Rotariu, angajat al ISU Botoşani, a participat la cinci ultra-maratoane organizate de 4Deserts (“Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing’ – Chile, în octombrie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , “Sahara Race”, în mai 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general, “Roving Race” Patagonia, în noiembrie 2017 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general şi “The Last Desert” Antarctica, în decembrie 2018 – locul II).

“Rezultatele lui sunt de excepţie având în vedere faptul că nu este sportiv de performanţă. Pompierul botoşănean a început să alerge în urmă cu aproape 11 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând ISU Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite”, se mai arată în comunicatul ISU. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza