full screen background image

A fost aprobată lista de repartizare a materialelor primite ca ajutoare umanitare în 2008

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava, reunit în ședință extraordinară, vineri, 10 mai 2019, de la ora 12, a analizat și aprobat, prin hotărâre, lista privind repartizarea cantităților de materiale (var și ciment) primite ca ajutoare umanitare în 2008.

În cadrul ședinței anterioare a CJSU Suceava, pe baza buletinului prezentat de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), s-a constatat că cimentul nu mai poate fi folosit conform destinației inițiale, pentru intervenții în urma inundațiilor din 2008.

În acest context, atunci s-a decis să se solicite celor 118 unităţi teritorial – administrative (UAT) din județul Suceava să informeze dacă sunt interesate să valorifice aceste materiale și să le folosească pentru curățenia de primăvară.

Din cele 114 UAT-uri ale județului Suceava, 11 primării au solicitat 186,6 tone de  ciment și 9.500 kg de var.

În stoc sunt 168 de tone de ciment și 9.250 kg de var, care vor fi repartizate celor 11 primării.

În aceste condiții, repartizarea s-a stabilit pe baza unor criterii de prioritizare: respectarea destinației recomandate de ISC și în funcție de distanța față locul de depozitare.

Cele 11 primării către care vor fi repartizate materialele solicitate sunt Frătăuții Vechi, Hânțești, Stulpicani, Fălticeni, Putna, Zamostea, Bălăceana, Frumosu, Moldovița, Adâncata și Frasin.

În cadrul CJSU de vineri s-a convenit ca materialele respective să fie predate pe bază de proces verbal de predare-primire, în perioada 20-24 mai 2019.

Materialele respective sunt depozitate în la Sediul Inspectoratului Poliției de Frontieră Suceava, la Detașamentul de Pompieri Rădăuți şi la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni.

comments

comments