full screen background image

Salonul Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”, la USV, pe 9 şi 10 mai

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va avea loc, în perioada 9-10 mai, cea de a VI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”.

27 de edituri şi case editoriale de prestigiu, autori din Germania, România, Senegal, Serbia şi Ucraina şi-au anunţat prezența.

Coordonatoarea Bibliotecii USV, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, a venit cu ultimele informații, la Viva CAFE.

„Spuneam că este vorba despre unul din evenimentele lunii mai, sunt foarte multe evenimente în această lună cu deschidere națională și internaţională, evenimente care aduc oaspeți de pe cele 5 continente. Salonul Internațional de Carte este un salon special, pentru că este singurul salon de carte organizat de o universitate în România. Vreau să îi invit pe ascultătorii noștri pe parcursul zilelor de mâine și poimâine la USV, în corpul A, corpul istoric al universității, pentru a participa la numeroasele evenimente care vor avea loc la Salonul Internațional de Carte ” a spus prof.univ.dr. Sanda Maria Ardeleanu.

În cadrul Salonului de la USV se vor înmâna diplomele de participare tradiţionale, dar şi alte diplome: Invitatul de onoare, Cel mai prolific autor, Cel mai fidel cititor al Bibliotecii USV, Cartea Salonului (carte românească şi carte străină), Cea mai vândută carte a Salonului, Cea mai importantă donaţie.

Invitatul de onoare al ediţiei a VI-a a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum” este Editura Junimea, care aniversează 50 de ani de existenţă.

Ascultați interviul integral cu Sanda-Maria Ardeleanu, mai jos:

comments

comments