full screen background image

Meleşcanu îi cere preşedintelui rechemarea ambasadorului George Maior

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat miercuri că a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de rechemare a ambasadorului României în SUA, George Maior.

“Am trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a domului ambasador George Maior, o propunere care s-a bazat pe analiza asupra impactului relaţiilor cu SUA – partenerul strategic al României – aşa cum rezultă din raportul privind folosirea Serviciului Român de Informaţii de către domnul George Maior în scopuri personale – document oficial al Parlamentului care a fost adoptat în data de 18 aprilie 2019, la care se adaugă sigur şi decizia CCR din 16 ianuarie a acestui an referitoare la protocoalele încheiate de SRI cu autorităţile judiciare prin care s-au adus atingeri grave privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor români sau intereselor ţării. (…) Noi am făcut o analiză foarte tehnică bazată pe toate documentele care există la nivelul Parlamentului”, a precizat Meleşcanu, la B1 TV.

Întrebat cu cine va fi înlocuit George Maior, Meleşcanu a arătat că aşteaptă decizia şefului statului.

“Deocamdată am trimis propunerea la preşedinte, o să vedem care este decizia dânsului. Nu e nicio problemă să găsim un înlocuitor, dar trebuie să vedem mai întâi care este poziţia Preşedinţiei”, a spus ministrul de Externe. AGERPRES

comments

comments