full screen background image

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost ridicat de autorităţile din Madagascar (surse)

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost prins în Madagascar. Poliţia precizează că autorităţile din Madagascar au anunţat arestarea lui Mazăre pentru şase zile.

UPDATE – “Autorităţile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, faptul că un cetăţean român, urmărit internaţional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile”, precizează IGPR.

Poliţia Română a fost în permanentă legătură cu autorităţile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării şi arestării persoanei urmărite internaţional.

“Persoana arestată de autorităţile din Madagascar a fost condamnată de Curtea de Apel Bucureşti, în anul 2017, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat”, menţionează Poliţia.

– Radu Mazăre a fost prins de autorităţi miercuri în Madagascar, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanţa la 9 ani de închisoare, însă a contestat sentinţa..

Fostul primar al Constantei a fugit din Romania, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, şi a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. El a acuzat la momentul fugii presupuse presiuni politice şi spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

În urmă cu un an, Mazăre afirma într-un comunicat că se felicită că a plecat.

“În fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singură: am fost un lider neaservit şi incontrolabil pentru Servicii, ca atare o ţintă permanentă a Poliţiei Politice din România! În atare situaţie concluzia mea personală este una singură: mă felicit că am plecat dintr-o ţară în care justiţia poate şi achita şi condamna o persoana în acelaşi timp, pentru exact aceeaşi acuzaţie, cu acelaşi obiect, dar în două dosare diferite! Asta-i ţară? Asta-i justiţie? Asta-i dreptate?”, transmitea Radu Mazăre în 16 mai 2018, după ce Tribunalul Constanţa îl condamnase la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a vândut la un preţ subevaluat două terenuri din Mamaia.

În 8 februarie 2019, poliţiştii constănţeni anunţau au început procedurile pentru emiterea mandatului european de arestare şi a celui de urmărire internaţională pe numele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, ca urmare a condamnării la 9 ani de închisoare în dosarul retrocedării unor terenuri din Mamaia.

comments

comments