full screen background image

“Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Libera circulație a lucrătorilor este una dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene și unul dintre pilonii pieței interne, consacrat prin Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

EURES este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alți membri şi parteneri – sindicate, patronate, firme private de plasare, instituții de învățământ – reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Dacă vrei să afli ce oferte sunt disponibile în vestul continentului, ascultă marți și vineri, la ora 10,40, “Joburi în Europa”, în întreaga rețea VIVA FM, cu Alina Andronic.

Ofertele locurilor de muncă prezentate de Centrele EURES sunt mai consistente după Paște.

Începem cu NORVEGIA, acolo unde sunt căutați frizeri, montatori parbrize mașini și lucrători în producție hale de pește, condiția solicitată fiind cunoașterea bună a limbii engleze.

În POLONIA sunt disponibile posturi pentru lăcătuși–sudori, iar în UNGARIA pentru designeri web.

Ca de fiecare dată, GERMANIA oferă o gamă largă de joburi, printre care șoferi de camioane, tehnicieni electronică, tâmplari, tehnicieni sondaje topografice, mecanici instalații sanitare, măcelari, electricieni, lucrători depozit și operatori mașini, la cerere putând fi asigurată cazarea.

Dacă sunteți interesați de AUSTRIA trebuie să știți că această țară propune variante pentru muncitori calificați în domeniul forestier, cu activitate sezonieră, precum și pentru montatori de mobilă.

FRANȚA are locuri vacante de lucrător polivalent la hotel pentru care nu este necesară calificarea și pentru care se oferă posibilități de cazare și masă.

Ofertele din OLANDA vizează sudori, specialiști în recrutare, procesori de flori și plante în sere și culegători căpșuni, în timp ce pentru IRLANDA sunt solicitați șoferi de TIR.

SPANIA v-ar putea atrage cu tradiționalele oferte de muncitori agricoli, cu activitate la câmp, la ambalatul fructelor și în transport.

Amănunte despre salarii, precum și despre condițiile de muncă puteți afla direct de la centrele EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza