full screen background image

Neamţ: ”Implică-te: fii puterea României”, proiect al Prefecturii dedicat elevilor din judeţ

Prefectura Neamţ va derula, în perioada 6 – 21 mai 2019, un proiect intitulat ”Implică-te: fii puterea României” la care vor participa elevi din 11 şcoli şi licee din judeţ, a declarat, într-o conferinţă de presă, prefectul Daniela Soroceanu.

Potrivit sursei citate, proiectul îşi doreşte să promoveze valorile naţionale în context european şi în contextul provocărilor momentului, stimularea creativităţii şi abilităţilor de comunicare ale elevilor.

“Nu întâmplător, acest proiect debutează în săptămâna în care sărbătorim Ziua Europei, pe 9 mai, marcând astfel valorile Uniunii Europene, demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului”, a declarat prefectul Daniela Soroceanu.

Prima secţiune a proiectului se intitulează “Implică-te! Salvează o viaţă!” şi are ca grup ţintă elevii din clasa a treia şi a patra.

A doua secţiune, “Puterea cuvântului”, este un concurs de creaţie prin realizarea unui ziar on-line, cu participarea elevilor din clasele a şaptea şi a opta.

A treia secţiune este intitulată “Pledoarie pentru România” şi constă într-un atelier de dezbateri între elevi ai claselor a 12-a.

Proiectul este realizat cu sprijinul Guvernului, al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ şi al şcolilor participante. AGERPRES

comments

comments