full screen background image

Amenzi de peste 100.000 de lei şi 50 de permise reţinute, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

În scopul impunerii unui climat de disciplină și siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, în perioada 3 – 5 mai, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acţiune pe raza județului, pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Au fost constatate 3 infracţiuni și au fost aplicate 342 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 108.300 de lei, din care 270 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 17 pentru depăşiri neregulamentare și 55 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 50 de permise de conducere, din care 24 pentru viteză, 23 pentru depășiri neregulamentare și 3 alte cauze și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Pe data de 4 mai, în jurul orei 23.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control, pe DJ 209L, din comuna Cacica, autoturismul condus de un localnic, de 26 ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments