full screen background image

Proiecte în valoare de 14 milioane de euro, semnate la Sucevița de ministrul Daniel Suciu

Ministrul Dezvoltării Regionale, viceprim-ministrul Daniel Suciu a fost joi la Sucevița, pentru a semna trei contracte de finanțare, în valoare, de 14 milioane de lei, proiecte derulate prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Este vorba despre realizarea a două centre culturale – la Sucevița (5,8 milioane lei) și la Todirești (6,2 milioane lei), precum și de construcția unei săli de sport la Arbore (1,8 milioane lei).

Primarii beneficiari ai acestor proiecte au ținut să mulțumească pentru respectivele investiții:

Vasile Avram (PSD) – Todirești: ”Îmi este de un real folos, acolo este viața satului, în căminul cultural, de la cel mic până la cel în vârstă. O dată cu plecarea în străinătate, mulți au trecut la blugi rupți, și aia este frumos, dar nu au uitat catrința, cămașa populară. Ce să spun, m-ați luat prin surprindere, o surprindere plăcută. Să le arătăm europenilor că suntem mai europeni decât toți!”

Dan Tiperciuc (PSD) – Arbore: ”Avem 4 terenuri de sport cu teren artificial, dar sală nu aveam, e bine că este lângă școală. Mulțumesc dlui. ministru, dnei. director, mulțumesc dnilor. parlamentari suceveni care într-adevăr încearcă și chiar fac ceva pentru Suceava”.

Dorin Pînzar (PSD) – Sucevița: ”Vreau să vă mulțumesc și eu în calitate de gazdă, chiar era necesar acest cămin cultural pentru diferite manifestări. Aș vrea să le urăm succes constructorilor, să fie cât mai serioși, auzeam ceva discuții…”

Suciu a mai anunțat că lucrările de la Mănăstirea Sucevița sunt în grafic și că monumentul istoric va fi consolidat și reabilitat, de asemenea prin CNI, Guvernul alocând aproximativ 10 milioane de lei.

Reprezentantul Guvernului a predat, la Mănăstirea Putna, singurul centru pentru recondiționarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatură de ultimă generație.

Centrul Cultural Mitropolit Iacob Putneanul este un obiectiv de investiții finalizat tot de CNI, în val. de 14 milioane de lei.

”Sunt extrem de mândru că putem contribui, prin intermediul investițiilor realizate de Guvernul României, la păstrarea identității noastre culturale și religioase și sunt convins că pe tărâmul lui Ștefan cel Mare se va scrie în continuare istorie”, a spus Suciu.

comments

comments