full screen background image

Despre arcaşii rădăuţeni, cu antrenoarea Ioana Trufin

Vineri, 3 mai, în cadrul emisiunii sportive realizate de Manuel Costache la Viva Fm Rădăuți, a fost invitată antrenoarea secției de tir cu arcul din cadrul CSȘ RĂDĂUȚI, Ioana Trufin.

Încă de la început s-a vorbit despre rezultatele deosebite obținute de arcașii rădăuţeni în ultima perioadă, aceștia dominând competițiile interne la categoriile cadeți și juniori. Chiar dacă sunt inferiori ca vârstă, aceștia participă cu succes și la competițiile seniorilor, unde au câștigat, de asemenea, titluri naționale.

Nume ca Amaiestroaie Mădălina, Fecioru Ilinca sau Buzilă Tudor sunt deja o certitudine a loturilor naționale ale României și reprezintă țara cu cinste în competițiile internaționale.

Ioana Trufin antrenează, pe lângă CSȘ RĂDĂUȚI, și seniorii clubului CSM SUCEAVA, dar este și antrenoare la lotul național de cadeți, ca o recunoaștere a valorii profesionale și a rezultatelor deosebite obținute cu arcașii radauteni. La clubul din Rădăuți ea este ajutată de colegul ei, Andrei Dănilă, campionul național en titre al României și component de bază al echipei naționale.

Antrenoarea a amintit și de o importantă competiție organizată de curând de țara noastră.

Astfel, în perioada 8-13 aprilie, s-a desfășurat Grand Prix-ul de la București, la care au participat 550 de sportivi din 25 de țări, turneul fiind și criteriu de calificare la Jocurile Europene de la Minsk. La turneul de la București, Amaiestroaie Mădălina a obținut locul 6, iar Dănilă Andrei, locul 17, intr-o companie deosebit de selectă, cu aceste rezultate România obținând câte un loc, cotă parte, la Jocurile Europene de la Minsk.

Datorită rezultatelor de la București, Amaiestroaie Mădălina și Dănilă Andrei vor participa și la etapa de Cupă Mondială de la Shanghai.

În perioada 25-28 aprilie a avut loc, în Slovenia, Veronica ‘s Cup World Ranking Event, unde Amaiestroaie Mădălina a obținut locul 1 la junioare, iar Fecioru Ilinca a obținut locul 4. Acestea, împreună cu sportiva Mikloș de la Scm Deva au obţinut locul întâi și la echipe junioare. Tot la această competiție, Tudor Buzilă, împreună cu colegii de la lot Timpu Mario și Tănăsescu Flavius, au obținut locul unu la echipe.

Între 13-19 mai, cadeții vor participa la Cupa Europeană Catez, în Slovenia. Din Rădăuți vor fi la lotul României Buzilă Tudor, Fecioru Ilinca, Forray Alexandra și Siminiuc Denisa.

Ioana Trufin a amintit și de o altă sportivă de mare perspectivă, Halus Anda, care anul acesta a câștigat titlul național la cadete cu record național, mica arcașă radauțeană bătând vechiul record național, stabilit anul trecut tot de ea. Fiind o sportivă de mare perspectivă, Trufin și Dănilă fac antrenament dimineața, doar cu ea, din cauza orarului de la școală al sportivei. În rest, ceilalți sportivi se pregătesc după- amiază.

Arcașii din Rădăuți beneficiaza de o sală de pregătire foarte bună pentru sezonul in-door Clubul Sportiv Școlar, având o asemenea sală performantă. Probleme sunt atunci când fac antrenament afară, deoarece spațiul de antrenament de la Stadionul Municipal nu este asigurat noaptea și multe panouri și ținte sunt vandalizate pe timp de noapte, dacă sunt lăsate afară.

În final, antrenoarea a amintit și de faptul că sunt mulți copii care practică acest sport la Rădăuți și că are încredere că arcașii rădăuţeni vor confirma și pe plan internațional, prezența lor la loturile naționale fiind constantă, ei fiind încă la vârsta junioratului, dar participând cu succes în competițiile de seniori.

comments

comments