full screen background image

Rezultate excelente pentru luptătorii rădăuțeni antrenați de Florin Rusu

Vineri, 26 aprilie, în cadrul emisiunii sportive realizate de Manuel Costache la Viva Fm Rădăuți a fost invitat Florin Rusu, antrenorul secției de lupte greco-romane de la clubul CSM BUCOVINA RĂDĂUȚI.

În prima parte a emisiunii, s-a discutat despre un eveniment de mare amploare care a fost organizat la București, Campionatul European de Lupte, desfășurat în perioada 8-14 aprilie.

Luptătorii români au avut o evoluție remarcabilă, obținând două medalii la lupte greco-romane și două la lupte libere, fiind foarte aproape de podium în alte cinci finale pentru bronz.

Tot la Campionatul European de Lupte de la București a avut loc și un meci demonstrativ, între marele campion Ștefan Rusu, tatăl lui Florin, și luptătorul polonez Andrei Supron, actualul președinte al Federației Poloneze de Lupte. A fost reeditarea finalei europene de acum 40 de ani, un meci pentru public, care s-a încheiat, în premieră, la egalitate.

În continuare, antrenorul rădăuțean a amintit de performanțele deosebite pe care le-au obținut luptătorii rădăuțeni de la începutul acestui an.

Astfel, la Campionatele Naționale de juniori 1 de la Târgu Jiu, desfășurate între 21- 23 martie, David Grigorean a obținut locul 1 la categoria 110kg, Andrei Roman locul 3 la categoria 92 kg și Gheorghiță Șcheul locul 3 la categoria 45 kg.

Tot în luna martie, la Târgoviște, Alexandru Ciocianu a obținut locul doi la categoria 130 kg, Ionuț Stephan locul doi la 98 kg și Andrei Roman locul trei la categoria 92 kilograme.

În luna aprilie, la Lugoj, a avut loc Campionatul National Școlar, unde finala categoriei 110 kg a fost între rădăuțenii Grigorean și Ciocianu, învingător fiind primul.

Marea bucurie a antrenorului Florin Rusu este că elevii săi au început să fie selecționați la loturile naționale și chiar au rezultate pe plan internațional.

David Grigorean a obținut un loc doi în Cehia și un loc trei la Chișinău, iar Gheorghiță Șcheul a obținut locul trei în Cehia.

Șcheul va reprezenta România la FOTE, care se vor desfășura la Baku în Azerbaidjan, iar Grigorean, Roman, Ciocianu și Șcheul vor participa și la Internaționale României de cadeți.

În ultima parte a emisiunii, antrenorul a subliniat că sunt în continuare foarte mulți copii care practică acest sport la Rădăuți, că este mulțumit de elevii săi și că are o colaborare foarte bună cu Clubul Sportiv Școlar din localitate.

De asemenea, el ar dori ca luptătorii care obțin rezultate pe plan național să fie recompensați financiar și a spus că ar mai fi nevoie de echipament sportiv pentru elevii săi.

Florin Rusu a anunțat că Federația Română de Lupte va acorda desfășurarea unei competiții la nivel național clubului din Rădăuți, competiție ce se va desfășura probabil tot la Putna, deoarece Cupa României desfășurată în decembrie la Putna a fost un real succes.

După încheierea emisiunii, am primit o veste excelentă, Grigorean obținând medalia de argint la Grand Prixul din Zagreb, Croația.

comments

comments