full screen background image

Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Libera circulație a lucrătorilor este una dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene și unul dintre pilonii pieței interne, consacrat prin Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

EURES este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alți membri şi parteneri – sindicate, patronate, firme private de plasare, instituții de învățământ – reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Dacă vrei să afli ce oferte sunt disponibile în vestul continentului, ascultă marți și vineri, la ora 10,40, “Joburi în Europa”, în întreaga rețea VIVA FM, cu Alina Andronic.

Agențiile EURES fac cunoscute ofertele de muncă în străinătate înaintea Paștelui, AUSTRIA oferind locuri vacante pentru muncitori calificați în domeniul forestier, cu activitate sezonieră, precum și pentru montatori de mobilă la domiciliul clienților.

Pentru GERMANIA sunt libere posturi de mecanici de locomotivă, electricieni, electroniști, lucrători depozit, cusători și grădinari, cunoașterea limbii germane constituind un avantaj important.

FRANȚA propune joburi de lucrător polivalent la hotel pentru care nu este necesară calificarea și pentru care se oferă posibilități de cazare și masă.

Ofertele de profil din OLANDA vizează sudori, specialiști în recrutare, procesori de flori și plante în sere și culegători căpșuni, în timp ce pentru IRLANDA sunt solicitați șoferi de TIR și de utilaje grele.

Dacă doriți să lucrați în UNGARIA, aveți la dispoziție posturi de operatori mașini de prelucrare în industria alimentară și montatori structuri pentru construcții, cu facilități la angajare.

SPANIA rămâne, deocamdată, la tradiționalele oferte de muncitori agricoli, cu activitate la câmp, la ambalatul fructelor și în transport.

În nordul continentului, în NORVEGIA, găsim posturi pentru tinichigii, vopsitori și mecanici auto, dar și pentru electricieni și instalatori ventilație, cunoașterea limbii engleze fiind condiție de bază.

În fine, MAREA BRITANIE are oferte extrem de avantajoase pentru farmaciști, cu calificare în domeniu și eligibili pentru a fi înscriși în Colegiul Farmaciștilor.

Amănunte despre salarii, precum și despre condițiile de muncă ale ofertelor prezentate, puteți afla direct de la centrele EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments