full screen background image

Bannerele şi materialele publicitare ale candidaţilor la europarlamentare trebuie eliminate până vineri la miezul nopţii

Toţi competitorii electorali trebuie să elimine bannerele şi materialele publicitare pe care le-au utilizat până acum în activitatea de promovare până vineri, la ora 24,00, altfel vor fi sancţionaţi.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe sâmbătă, la ora 7,00, şi se încheie pe 25 mai, la ora 7,00.

În campania electorală, competitorii electorali îşi pot pune afişele numai în locurile speciale pentru afişaj.

Pe un panou electoral, fiecare competitor electoral poate aplica un singur afiş.

Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.

Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. Se interzice afişajul în scop electoral prin aplicarea pe pereţii sau pilonii de susţinere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare şi informare rutieră, precum şi pe sistemele electronice de reglementare a circulaţiei.

Activităţile de propagandă electorală nu pot afecta în niciun fel spaţiile verzi, rezervaţiile naturale şi zonele protejate ecologic, potrivit prevederilor legale. Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

În cursa pentru alegerile europarlamentare din 26 mai candidează 13 formaţiuni politice şi trei independenţi. AGERPRES

comments

comments