full screen background image

Primarii, somați să dea înapoi statului banii primiți de la Guvern pentru cheltuielile sociale

Primarii au fost somaţi de Guvern să dea înapoi statului banii plătiţi pe cheltuielile sociale de la buget. Este vorba despre banii primiţi în primele luni ale anului 2019, când nu am avut buget. Potrivit legii care se aplică de de câteva săptămâni, acoperirea acestor cheltuieli revine primăriilor.

Scandalul pe bani, între Ministerul de Finanțe și primari, este departe de a se fi terminat. Acum au ajuns la etapa în care edilii acuză că li se cer bani înapoi, bani pe care i-au primit de la Guvern pentru primele luni ale anului, atunci când toate cheltuielile cu asistența socială erau suportate de la centru, nu de primării, așa cum se întâmplă după momentul în care bugetul pe 2019 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Cei de la Ministerul de Finanțe spun că acum este vorba despre o regularizare. Primarii spun că trebuie să dea înapoi foarte mulți bani, adică tot ce au primit pentru asistența socială. Este vorba despre cheltuielile cu persoanele cu dizabilități. Aceștia sunt banii care au provocat un adevărat scandal între cei de la Ministerul de Finanțe și primari.

Au fost multe discuții între aceste două părți, întâlniri la care a participat și Liviu Dragnea. Concluzia este că până la urmă, problema nu a fost tranșată.

Cel mai probabil vor exista și alte discuții de acum înainte, pentru că săptămâna trecută, fiecare primărie în parte a primit această adresă de la Ministerul de Finanțe, în care era înștiințată de această regulazarizare.

În momentul de față, foarte mulți primari din localități importante spun că este vorba despre milioane de lei pe care nu-i vor mai avea și pe care nu-i vor mai primi.

digi24

comments

comments