full screen background image

Lungu: “Cele 5 autobuze electrice de capacitate mică vor ajunge la Suceava înainte de Paşti”

Proiectul „Sistem integrat de transport ecologic” al municipiului Suceava a trecut cu succes încă o etapă, cea a evaluării tehnico-financiare, care a urmat etapei de admitere, la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord Est din Piatra Neamţ.

Suceava se situează printre primele 5 municipii din ţară care au realizat şi depus documentaţia necesară atragerii finanţării europene nerambursabile pe toate axele din cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

„Am primit aprobare de la ADR Nord-Est, precum că proiectul mare pentru achiziţionarea de autobuze a trecut de partea de evaluare tehnică şi financiară, este eligibil şi poate să meargă la contractare. Mult a fost, puţin mai este, prin acest proiect urmând a fi refăcute toate indicatoarele de trasee şi vor fi introduse mijloacele moderne de tiketing. Mai mult de atât, mai sunt veşti bune, acelea că înainte de Paşti vor veni şi cele 5 autobuze electrice, chiar dacă sunt de capacitate mică”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Prin acest proiect, Primăria Suceava este pe cale să acceseze 25,4 de milioane de lei, bani ce vor fi destinaţi achiziţionării a 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”.

comments

comments