full screen background image

“Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Libera circulație a lucrătorilor este una dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene și unul dintre pilonii pieței interne, consacrat prin Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

EURES este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alți membri şi parteneri – sindicate, patronate, firme private de plasare, instituții de învățământ – reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Dacă vrei să afli ce oferte sunt disponibile în vestul continentului, ascultă marți și vineri, la ora 10,40, “Joburi în Europa”, în întreaga rețea VIVA FM, cu Alina Andronic.

Ofertele de muncă propuse de Agențiile EURES ne atrag atenția că în OLANDA sunt locuri libere pentru sudori, procesori de flori și plante în sere și specialiști în recrutare, limba de comunicare fiind engleza sau germana.

Șoferii de TIR și de utilaje grele sunt la mare căutare în IRLANDA, stat care mai caută operatori pentru industriile aeronautică și medicală.

Ca de obicei, GERMANIA oferă o paletă largă de oportunități, printre care cusători, grădinari, manipulanți bagaje, șoferi și operatori spălări industriale și chiar marinari, aceștia din urmă cu contracte pe o perioadă de 6 luni.

Ceva mai aproape de noi, în UNGARIA, aveți posibilitatea să vă angajați ca operatori mașini de prelucrare în industria alimentară, montatori structuri pentru construcții sau lucrători în același domeniu.

SPANIA rămâne, deocamdată, la tradiționalele oferte de muncitori agricoli, fiind propuse, printre altele, facilități la angajare.

Nou intrată în atenția noastră este POLONIA, acolo unde sunt disponibile posturi de muncitori întreținere, angajatorul asigurând și cazare.

Medicii hematologi, dar și tehnicienii de reparații auto, sunt la mare căutare pe piața joburilor din NORVEGIA, asigurându-se condiții deosebite de lucru și salarizări pe măsură.

În fine, dacă vreți să munciți în SUEDIA, aveți la dispoziție joburi de pizzer și bucătar cu experiență.

Amănunte despre salarii, precum și despre condițiile de muncă ale ofertelor prezentate, puteți afla direct de la centrele EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments