full screen background image

Participare numeroasă la prima ediţie a “Târgului de Primăvară” de la Rădăuţi

Pe durata a trei zile, în perioada 19 – 21 aprilie avut loc, la Rădăuți, “Târgul de Primăvară”.

Aflată la prima ediție, manifestarea a fost un adevărat succes, bucurându-se de o participare numeroasă.

Organizat de către Asociația GAL URBAN RĂDĂUȚI evenimentul a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Centrul Social “Maria Ward”.

Așa cum a declarat managerul asociaţiei, Florin Preda, Centrul “Maria Ward” are în derulare un proiect cu cofinanţare guvernamentală pentru achiziționarea de utilaje necesare pentru producerea de produse tradiționale, gemuri, dulcețuri etc iar fondurile strânse cu ocazia Târgului vor fi folosite pentru construirea spațiului de producție.

Colegul nostru, Manuel Costache, a realizat un scurt interviu cu Florin Preda:

O mulțime de copii, singuri sau însoțiți de părinți sau bunici, au luat cu asalt Parcul Central din Rădăuți, pentru a cumpăra ceva, pentru a dona bani, pentru a participa la programul artistic oferit de organizatori sau pentru a admira animalele aduse de la Gradina Zoologică din Rădăuți.

Animatoarele, costumate în personaje de desene animate, au dansat cu participanții la eveniment, iar cântece pentru copii și melodii de top au însuflețit atmosfera de la Foişorul Parcului Central.

Expozanți cu produse tradiționale, icoane, ouă încondeiate, produse hand-made, dulciuri, sucuri, dulcețuri, clătite, jucării și multe alte produse au expus la vânzare tot ce aveau mai bun, iar la fiecare stand se găsea și o cutie pentru donații.

Cu siguranță, țarcul cu animale, în care se găseau capre de Camerun, porci vietnamezi și rațe, dar și custile cu veverite, iepurași, broaște ţestoase, porcuşori de Guineea, a fost atracția principală pentru copii.Oricine putea dona cât dorea în cutiile special amenajate pentru ca apoi să ia pâine, salată, legume sau fân și să hrănească animalele.

Nu numai copiii au participat. Mulți tineri, persoane în vârstă, voluntari și firme partenere ale evenimentului au fost prezenți în număr mare.
Rădăuţenii au arătat astfel că se pot mobiliza pentru o cauză nobilă, contribuind la bunăstarea generației de mâine și punând o speranță în viitorul unor copii lipsiți de oportunități.

Alături de membrii GAL URBAN RĂDĂUȚI și ai Centrului “Maria Ward” a fost și viceprimarul municipiului, Bogdan Loghin, care a susținut nu doar cu logistică, ci și cu contribuția proprie la succesul acestui eveniment.

La încheierea evenimentul din Parc a avut loc o petrece caritabilă cu oameni de afaceri din municipiul Rădăuți, care au licitat pentru anumite obiecte și au donat sume de bani care vor merge la Centrul “Maria Ward”.

VIVA FM a fost partener media al evenimentului.

comments

comments