full screen background image

“Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Libera circulație a lucrătorilor este una dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene și unul dintre pilonii pieței interne, consacrat prin Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

EURES este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alți membri şi parteneri – sindicate, patronate, firme private de plasare, instituții de învățământ – reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Dacă vrei să afli ce oferte sunt disponibile în vestul continentului, ascultă marți și vineri, la ora 10,40, “Joburi în Europa”, în întreaga rețea VIVA FM, cu Alina Andronic.

Și la acest final de săptămână centrele EURES oferă o gamă largă de locuri de muncă. Pentru GERMANIA sunt vacante posturi de cusători, grădinari, manipulant bagaje, șoferi și mecanici mașini industriale. Cunoașterea limbii germane constituie, evident, un avantaj. OLANDA are nevoie de sudori și specialiști în recrutare, condiția principală fiind buna cunoaștere a limbii engleze. Dacă vreți să munciți în SUEDIA, aveți la dispoziție joburi de pizzer și bucătar cu experiență, cărora li se oferă facilități la cazare. Șoferii de TIR sunt căutați în IRLANDA, țară care propune contracte pe perioadă nedeterminată. Mai aproape de noi, în UNGARIA, aveți la dispoziție variante pentru muncitori în construcții, montatori structuri și operatori de prelucrare în industria alimentară. Foarte important – solicitanții în construcții trebuie să suporte lucrul la înălțime. Ne îndreptăm atenția și spre nordul continentului. În NORVEGIA există oferte pentru instalatori, tinichigii și vopsitori auto, precum și pentru electricieni și instalatori ventilație. În schimb, BELGIA propune posturi de dezvoltatori JAVA și ingineri de sistem IT, cu pachete salariale extrem de atractive. Lucrătorii la ferme sunt ceruți pe piața muncii din DANEMARCA, una dintre condiții fiind vârsta maximă 35 ani. Dacă vreți să aflați amănunte despre salarii, precum și despre condițiile de muncă ale ofertelor prezentate, trebuie să vă adresați centrelor EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments