full screen background image

Transportatorii de persoane care nu vor respecta staţiile de pe traseu vor fi amendaţi cu până la 2.500 de lei

Operatorii de transport rutier public de persoane, care efectuează curse regulate în traficul judeţean şi interjudeţean, nu vor mai putea opri la întâmplare în staţiile de îmbarcare – debarcare a călătorilor din municipiul Suceava.

Astfel, pentru cursele de Fălticeni, pasagerii vor putea urca sau coborî în staţiile de la Policlinică şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar cei de Gura Humorului vor avea la dispoziţie staţia de pe Calea Obcinilor.

Călătorii pentru Dorohoi vor folosi staţiile de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi de la „Amo Brânduşa”, iar cei pentru Botoşani vor avea la îndemână doar staţiile „Torino” şi de la Biserica „Sfântul Andrei”.

Îmbarcarea-debarcarea călătorilor pe relaţia Rădăuţi se va face numai în staţiile din zona Pasarelei Iţcani, iar pentru plecarea-sosirea pe ruta Suceava-Ipoteşti, valabile sunt staţiile de la Biserica Domniţelor şi de pe strada Mitropoliei.

Operatorii de transport persoane în regim judeţean şi interjudeţean vor putea opri doar în cel mult două staţii pe sens, la intrarea-ieşirea din reşedinţa de judeţ, aceştia fiind obligaţi să obţină aviz de la Primărie, atât pentru fiecare staţie cât şi pentru fiecare vehicul cu care prestează serviciul.

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Local privind modificarea reglementărilor anterioare de interes municipal, utilizarea staţiilor de către operatorii serviciului de transport rutier de persoane fără deţinerea avizului pentru staţia de îmbarcare-debarcare constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

comments

comments