full screen background image

“Joburi în Europa”, la Radio VIVA FM

Libera circulație a lucrătorilor este una dintre libertățile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene și unul dintre pilonii pieței interne, consacrat prin Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

EURES este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alți membri şi parteneri – sindicate, patronate, firme private de plasare, instituții de învățământ – reţea coordonată de Comisia Europeană.

Obiectivul reţelei este de a facilita libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European, cele 28 de state membre ale Uniunii Europene plus Norvegia, Liechtenstein şi Islanda, precum şi în Elveţia.

Dacă vrei să afli ce oferte sunt disponibile în vestul continentului, ascultă marți și vineri, la ora 10,40, “Joburi în Europa”, în întreaga rețea VIVA FM, cu Alina Andronic.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în NORVEGIA, trebuie să știți că acolo sunt căutați instalatori, tinichigii și vopsitori auto, precum și electricieni, mecanici auto și pizzeri. Una dintre condițiile pentru angajare este cunoașterea bună a limbii engleze. BELGIA propune posturi de șoferi categoria C și operatori mașini de fabricare a produselor din carton, experiența fiind răsplătită cu oportunități de cazare în zonă. Muncitorii agricoli sunt în continuare la mare căutare în SPANIA, angajatorii solicitând cules și ambalat fructe. Mergem mai spre est și ajungem în AUSTRIA, acolo unde sunt vacante locuri de muncă pentru montatori de mobilă, neapărat cu cunoștințe bune de limba germană. Așa cum ne-am obișnuit, oferta de pe piața joburilor este diversificată în GERMANIA. Puteți aplica pentru meseriile de cusători, grădinari, șoferi de camion și de autobuz, inspectori tehnici de tren și mecanici mașini industriale. La acest început de săptămână avem și o nou-venită pe piața muncii europene – este vorba despre SLOVACIA, care propune posturi de sticlari pentru care nu se solicită calificare sau experiență. Dacă vreți să aflați amănunte despre salarii, precum și despre condițiile de muncă ale ofertelor prezentate, trebuie să vă adresați centrelor EURES din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din județele Iași, Suceava, Botoșani și Neamț.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza