full screen background image

Clasă de învăţământ dual, la Colegiul Tehnic ”Laţcu Vodă” Siret

Luni, 15 aprilie, s-a desfasurat la Centrul Cultural ”Mihai Teliman” din Siret primul eveniment de promovare a invatamantului dual.

Incepand cu anul scolar 2019 – 2020 in cadrul Colegiului Tehnic ”Latcu Voda” Siret va functiona o clasa de invatamant dual.

Aceasta clasa se infiinteaza la solicitarea firmelor EGGER si Holzindustrie Schweighofer, iar elevii vor fi pregatiti pentru calificarea ”Mecanic utilaje si instalatii in industrie”.

Cele doua firme si-au prezentat activitatea precum si modul in care se vor implica in sprijinirea invatamantului dual in cadrul Colegiului Tehnic ”Latcu Voda” Siret.

Din partea firmei EGGER a participat doamna Daniela Ungureanu, Director resurse umane pentru Europa Centrala si de Est, din partea firmei SC Holzindustrie Schweighofer SRL doamna Sorina Rautu, Director resurse umane, doamna Madalina Martinas, Director comunicare, domnul Horia Mitrea, Directorul fabricii din Siret, George Chirilă – Sef dep. mecanic auto și Marius Ungureanu – Coordonator proces de uscare a cherestelei iar din partea Colegiului Tehnic ”Latcu Voda” Siret au participat doamna Doina Puiu, Directorul colegiului tehnic si domnul Antonio Mustata, Director adjunct.

Am avut si un invitat special in persoana domnului Alexander Firsching, Senior Vice President si Director comercial in cadrul firmei Bosch Automotive Blaj. Domnul Firsching a prezentat modul in care firma BOSCH implementeaza invatamantul dual in parteneriat cu licee din Blaj si Alba Iulia.

La acest eveniment au participat peste 200 de profesori si elevi din Siret si din comunele invecinate. Acestia au fost informati cu privire la avantajele oferite de sistemul de invatamant dual si li s-au prezentat oportunitatile de angajare dupa finalizarea studiilor.

comments

comments