full screen background image

Încep lucrările la noul pod peste râul Suceava (foto)

Astăzi au început lucrările la noul pod care se va construi în zona Termica din municipiul Suceava.

Investițiile vor fi derulate de firma “Cornell’s Floor” din Botoșani, care este o filială a unei companii din Statele Unite.

Primarul ION LUNGU a declarat că valoarea podului este de 1 milion euro, iar perioada de realizare 2 ani:

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceva, Gheorghe Flutur, care l-a felicitat pe Lungu pentru această investiţie:

Cel de-al treilea pod peste apa Sucevei, din municipiul Suceava, va purta numele Podul Unirii, pentru că licitaţia şi contractul de realizare s-au făcut în Anul Centenar.

Podul va avea o lungime de 104,4 metri, o lăţime totală de 11,2 metri şi câte 1,5 metri trotuare pe ambele părţi.

Ruta propriu-zisă cuprinde trei tronsoane:
– primul tronson va fi între intersecția Traian Vuia cu strada Apeductului, unde va fi amenajat un sens giratoriu, continuă pe lângă bazinele de decantare ale ACET, trece pârâul Cetății şi ajunge pe malul râului Suceava.
– al doilea tronson trece râul Suceava şi ajunge pe strada Energeticianului, zona Termica, trece calea ferată, la capătul străzii Traian Popovici şi iese în DN 29 lângă fosta Avicola Burdujeni cu posibilitatea de acces spre Botoșani.
– al treilea tronson este spre strada Mirăuți (pe unde se face accesul astăzi), analizând posibilitatea de a ajunge în zona Cetății de Scaun a Sucevei.

Finanţarea lucrărilor se face integral din creditul de 25 de milioane de lei contractat de municipalitate în urmă cu doi ani, din care pentru acest pod s-au alocat 5 milioane de lei.

Construcţia podului va fi urmată de asfaltarea unui drum cu o lungime de 4 km, ce face parte din viitoarea rută alternativă Suceava – Botoşani, dar şi de reabilitarea tronsonului cuprins între strada Traian Vuia şi până la pod.

Realizarea acestei rute alternative s-a impus pentru a descongestiona traficul din zona comercială a municipiului reşedinţă de judeţ.

comments

comments