full screen background image

Turneul Final Four din cadrul Campionatului Regional de Baschet Moldova, la Rădăuţi

Vineri, 12 aprilie, în cadrul emisiunii sportive realizate de Manuel Costache la Viva Fm Rădăuți a fost invitat Dănuț Bujdei, profesor de sport și antrenor de baschet la CS TRIUMPH RĂDĂUȚI și la Școala Gimnazială nr. 3 “Mihai Eminescu” din Rădăuți.

Încă de la începutul emisiunii, antrenorul rădăuțean a lăudat performanțele micilor baschetbalişti, care de ani buni domină acest sport la nivelul juvenil în județul Suceava.

Dacă până anul trecut performanțele erau obținute la categoriile de vârstă de 13-14 ani, de o bucată de vreme și copii de 10-12 ani au început să vină în număr tot mai mare la baschet și să aibă rezultate.

La ultima întâlnire din studioul Viva Fm Rădăuți, Dănuț Bujdei se plângea că nu are unde își desfășura antrenamentele, deoarece Sala de Sport a Școlii Generale nr 3 “Mihai Eminescu” era în renovare.

Acum, odată cu modernizarea suprafeței de joc din sală, baschetbaliştiă rădăuţeni își desfășoară activitatea în condiții optime performanței și din ce în ce mai mulți copii se îndreaptă spre acest sport.

Un lucru îmbucurător este și faptul că antrenorul nu mai este acum singur, el fiind ajutat și de prof. Adrian Ursachi, de la Școala Generală numărul 4 “Regina Elisabeta” din Rădăuți, care are și acolo copii care se pregătesc, împreună formând echipe redutabile, atât la băieți, cât și la fete.

Deși erau campionii en-titre, baschetbaliştii de la Rădăuți nu au fost primiţi la faza judeţeană de baschet băieţi, din cadrul Gimnaziadei pe şcoli, desfăşurată la Suceava. Chiar dacă au cerut să joace în afara concursului, nu au fost lăsați să joace nici măcar un meci.

Prof. Dănuț Bujdei a anunțat cu bucurie că Turneul Final Four din cadrul Campionatului Regional de Baschet Moldova va fi organizat la Rădăuți.

Echipele calificate după un sezon de competiţie sunt: CSS-LPS Focşani, Stomart Iaşi, Phoenix Galaţi şi CS Triumph Rădăuţi.

La finalul turneului va fi desemnată campiona Moldovei pe 2019, la categoria U12 băieţi.

Turneul va avea loc la Rădăuţi, în sala şcolii “Mihai Eminescu”, în perioada 1-2 iunie.

În final, Dănuţ Bujdei a declarat că este foarte mulţumit de elevii săi, că vor urma alte competiții de la care așteaptă rezultate foarte bune și că este bucuros când vede că tot mai mulți copii se îndreaptă spre acest sport, la ora actuală peste o sută de copii antrenându-se cu el.

comments

comments