full screen background image

Aproape 1.600 de persoane au participat la Bursa generală a locurilor de muncă

AJOFM Suceava a organizat vineri, 12 aprilie, la Iulius Mall Suceava, parter, zona liftului panoramic, începând cu ora 10, Bursa generală a locurilor de muncă.

Evenimentul a avut loc simultan și la sediile Punctelor de lucru din localitățile Fălticeni și Cîmpulung, precum și la casa Germană din Rădăuți.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate au putut consulta și solicita consiliere pentru a ocupa locuri vacante în străinătate, mediate prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa.

Bursa a fost deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educație și anul absolvirii studiilor.

Numărul angajatorilor participanţi la Bursa absolvenţilor a fost de 140, dintre care 65 la Suceava, 29 la Fălticeni, 18 la Rădăuţi şi 28 la Câmpulung Moldovenesc.

În total au fost oferite 1.262 de locuri de muncă – 756 la Suceava, 198 la Fălticeni, 210 la Rădăuţi şi 98 la Câmpulung Moldovenesc.

1.583 de persoane au participat la Bursa absolvenţilor – 687 la Suceava, 267 la Fălticeni, 412 la Rădăuţi şi 217 la Câmpulung Moldovenesc.

În vederea încadrării, au fost selectate 875 de persoane – 358 la Suceava, 187 la Fălticeni, 224 la Rădăuţi şi 106 la Câmpulung Moldovenesc.

Angajatorii care au selectat candidați pentru al doilea interviu și-au exprimat deschiderea de a încadra persoane motivate, chiar dacă nu întruneau criteriile de calificare, iar ofertele de muncă neacoperite vor fi menținute pe lista de locuri vacante gestionată de AJOFM Suceava.

“Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica rezultatele finale ale evenimentului”, a precizat Dănuț Burgheaua, director executiv al AJOFM Suceava.

comments

comments