full screen background image

Concursul pentru postul de Director Medical al Spitalului Municipal Rădăuți a fost suspendat

Mangerul Spitalului Municipal ”Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți, Traian Andronache, a anunţat că, deocamdată, concursul pentru ocuparea postului de Director Medical al unităţii medicale a fost suspendat.

Andronache a explicat că una dintre condiţiile impuse pentru acceptarea dosarului era “lapidară”, cu referire la faptul că i se cereau candidatului 5 ani vechime în specialitate.

Şeful Spitalului Municipal ”Sf. Dr. Cosma și Damian” Rădăuți a precizat că vechimea în specialitate poate fi considerată de la momentul în care medicul obţine titlul de medic specialist în specialitatea respectivă, dar tot vechimea în muncă este dată şi de numărul orelor pe care medicul îl prestează în afara contractului cu unitatea angajatoare, pentru gărzi, cu o altă unitate.

De aceea, Traian Andronache a solicitat lămuriri de la Ministerul Sănătăţii.

Până la primirea precizărilor de la ministerul de resort, concursul a fost suspendat, urmând a fi reluat, cu respectarea prevederilor legale, în termen de 5 zile de la primirea răspunsului.

Traian Andronache:

Singurul candidat pentru postul de Director Medical al Spitalului Municipal Rădăuți a fost dr. Andi Radu Agrosoaie.

Medicul Agrosoaie este angajat al Spitalului Rădăuți din 2010, rezidenţiat pe post, specialist în boli infecțioase cu examen la renumitul Institut Național de Boli Infecțioase “Prof. dr. Matei Balș” Bucureşti, cu comisia condusă de exigentul prof. Adrian STREINU-CERCEL.

El s-a prezentat la postul de specialist în anul 2015, deține doctoratul la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, în 2018, și este specialist în pregătire în GATROENTEROLOGIE al clinicii Spitalului COLENTINA.

Medicul a lucrat atât la Spitalul Rădăuți, cât şi la Spitalul Judeţean Suceava, în perioada 2015 – 2017.

Proba scrisă a concursului trebuia să se desfăşoarea pe 16 aprilie, iar proba interviu și susținerea proiectului pe 18 aprilie.

comments

comments