full screen background image

Acțiune desfășurată de polițiști pentru respectarea regimului armelor și munițiilor

Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava a organizat, marţi, o acțiune punctuală pe raza județului, pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții.

Cu această ocazie, au fost întocmite 3 dosare penale pentru comiterea infracțiunii de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”.

De asemenea, au fost indisponibilizate 3 arme și un număr de 32 de elemente de muniție și a fost anulat dreptul de deținere, port și folosire pentru 9 deținători de arme și muniții ce nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilității permisului de armă.



Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Suceava au identificat un bărbat, de 54 de ani, din comuna Bălcăuți, un bărbat, de 75 de ani, din municipiul Suceava și o femeie, de 49 de ani, din aceeași localitate, posesori de permise de armă, care nu s-au prezentat pentru prelungirea valabilității permisului și nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirare.

În cauză li s-au întocmit dosare penale, pentru comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, întrucât nu au depus armele deținute la un armurier autorizat în termenul legal de la expirarea permisului de armă.

Totodată, au fost ridicate și indisponibilizate 2 arme neletale de autoapărare, o armă de tir sportiv și un număr de 32 de elemente de muniție.

comments

comments