full screen background image

Centrul oncologic din Suceava ar putea fi funcţional în septembrie

Centrul Medical de Radioterapie Oncologică şi Diagnostic Precoce din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Suceava ar putea deveni funcțional în septembrie.

Profitând de vremea caldă, muncitorii au intensificat lucrările la obiectiv.

Conform graficului întocmit de investitor, S.C. RT Lotus Center S.R.L Cluj-Napoca, construcția clădirii va fi finalizată în luna iunie, urmând ca, după instalarea tuturor echipamentelor, Centrul să fie funcțional în luna septembrie.

Lucrările la centrul oncologic au fost începute de General Construct Suceava, dar această firmă s-a retras din cauza neefectuării plăților, noul constructor fiind Electrogrup Cluj Napoca.

Firma din Cluj a precizat că au fost clarificate toate problemele de finanțare și deja au început să fie aduse la Suceava o serie de echipamente medicale și de imagistică.

Clădirea va avea 4 niveluri, dintre care două în pământ, investiția totală ridicându-se la 13 milioane de euro.

Înființarea unui astfel de centru în Suceava, prin echipamente de înaltă precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis şi timpuriu.

Capacitatea Centrului va fi în prima etapa, la darea în funcțiune, de 700-1.000 de pacienți/an, fiecare pacient urmând 8 până la 24 cure pe tratament, activitatea desfășurându-se în două schimburi.

Dezvoltarea Centrului este gândită ca din momentul în care se va ajunge la un grad de încărcare de 80% se va trece la etapa a II-a, astfel încât să poată deservi 2.000 de pacienți.

Centrul medical pentru radioterapie și diagnostic precoce se va adresa nu doar bolnavilor din județul Suceava, ci și pacienților din județele limitrofe, și chiar vecinilor din Ucraina și Republica Moldova.

În județul Suceava sunt înregistrați în evidențele Direcției de Sănătate Publică peste 10.500 de persoane bolnave de cancer.

comments

comments