full screen background image

Tânăr din Iacobeni reţinut, după ce a provocat un accident, conducând băut şi fără permis

Duminică, la ora 18.00, în timp ce conducea mopedul pe raza comunei Iacobeni, un localnic, de 21 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu pietriş.

Din acest motiv, a derapat și s-a răsturnat, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliţiei, fiind identificat ulterior la domiciliu.

Din accident, a rezultat rănirea unui minor, de 8 ani, din comuna Iacobeni, pasager pe moped.

Copilul a fost transportat iniţial de conducătorul mopedului la domiciliul unor rude, acestea solicitând o ambulanță, pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „părăsirea locului accidentului”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, luni, să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru stabilirea unor măsuri preventive.

comments

comments