full screen background image

Expoziția “Iconografii de primăvară”, a artistului plastic humorean Emilian Adrian Gavrilean, la Galeriile de Artă din Suceava

Iubitorii de frumos sunt așteptați timp de o săptămână, începând de luni, 8 aprilie, orele 16, la Galeriile de Artă “Ion Irimescu” din Suceava pentru a viziona expoziția de pictură intitulată “Iconografii de primăvară” a artistului plastic humorean Emilian Adrian Gavrilean.

Expoziția, organizată sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Suceava și vernisată de criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc, reprezintă viziunea pictorului asupra primăverii, una iconică, de sorginte bizantină, potrivit căreia materia este transparentă, oglindind harul lui Dumnezeu, lumina cea ,,dintru început”.

Licențiat a două facultăți (Teologie Ortodoxă și Arte Vizuale), Emilian Adrian Gavrilean a absolvit un master în Pictură și este doctor în Arte Vizuale al Universității Naționale de Arte ,,George Enescu” din Iași.

Profesorul pr. Emilian Adrian Gavrilean predă Educaţie plastică la Şcoala Gimnazială “Teodor Balan” Gura Humorului şi pictură la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, a declarat Inspectorul de Arte, prof. Loredana Mihaela Ceică.

comments

comments