full screen background image

Gabriel Leş, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale Iniţiativei B9 de la Varşovia

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, participă, joi şi vineri, la Reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre ale Iniţiativei B9, care va avea loc la Varşovia, informează un comunicat al MApN.

La reuniune, co-organizată de ministerele de resort din Polonia şi România, vor participa miniştrii Apărării din statele membre ale iniţiativei (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia, Ungaria), oficiali ai NATO, precum şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării.

Potrivit MApN, reuniunea reprezintă o oportunitate pentru discutarea subiectelor de actualitate de pe agenda NATO şi a Uniunii Europene, din perspectiva Summit-ului aniversar al Alianţei şi deţinerii de către România a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

“Discuţiile se vor concentra pe necesitatea continuării eforturilor de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare, cu prioritate pe flancul estic”, se arată în comunicat.

MApN menţionează că subiectele principale de pe agenda reuniunii vor fi contribuţia B9 privind abordarea NATO 360 referitoare la postura de apărare şi descurajare, sprijinul B9 pentru implementarea Strategiei globale a UE pentru politică externă şi de securitate, precum şi cooperarea B9-SUA.

Anul trecut, reuniunea miniştrilor Apărării din ţările participante la “Iniţiativa Bucharest 9 (B9)” a avut loc la Bucureşti. AGERPRE

comments

comments