full screen background image

Flutur: Spitalul Judeţean Suceava începe să devină unul regional

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava ”începe să devină un spital regional, la fel ca aeroportul sau ca universitatea”, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, la deschiderea primului Simpozion regional multidisciplinar de tehnici endovasculare organizat în municipiul reşedinţă.

”Noi, Bucovina, căpătăm caracter regional, chiar dacă mai greu vrea Bucureştiul lucrul acesta. (…) Vorbim de caracterul regional. Este şi internaţional şi regional. De multe ori oamenii ne întreabă când se fac regiunile. Să ştiţi că de varianta asta, să-ţi dea cineva, ne-am cam săturat de ea. Poţi crea un caracter regional, dacă îţi iei singur”, a spus Flutur.

El a subliniat că SJU Suceava, în cifre, începe să devină un spital regional, precizând că, dacă în urmă cu zece ani, la ambulatoriul integrat erau 47.000 de pacienţi anual, în prezent sunt 200.000, iar în ceea ce priveşte numărul de intervenţii chirurgicale de la 7.000 de pacienţi operaţi în 2009 s-a ajuns la 14.500.

“Asta înseamnă adresabilitate extinsă. Uite aşa Spitalul Suceava devine spital regional”, a spus Flutur.

Totodată, el a spus că speră să se materializeze un acord între Casele de sănătate din România, Ucraina şi Republica Moldova, pentru a putea beneficia de tratament în spitalul de la Suceava şi cei din zona Cernăuţi, dar şi din partea de nord a Republicii Moldova.

Flutur a spus că administraţia judeţeană, împreună cu SJU Suceava, a lansat un program nou de investiţii de 34 de milioane de euro, ce include finalizarea ambulatoriului integrat modern, cu internări de zi, dar şi în extinderea blocului operator, înfiinţarea secţiei de arşi, realizarea unui heliport, construcţia unui bloc de locuinţe pentru medici, precum şi pregătirea înfiinţării unui spital de copii.

Flutur a subliniat că ”radiologia intervenţională a fost pionierat” la SJU Suceava şi că administraţia judeţeană va fi în continuare un partener pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite sucevenilor şi nu numai.

comments

comments