full screen background image

Amenzi şi lemn confiscat, după o acțiune pentru prevenirea delictelor silvice

În perioada 2 – 3 aprilie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava şi specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au organizat o acţiune punctuală de verificare a unor agenţi economici din judeţ care desfăşoară activități de exploatare, transport, debitare şi comercializare a materialului lemnos și care se sustrag de la plata taxelor şi impozitelor.

Cu această ocazie, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenţionale la Legea nr.171/2010, în valoare de 5.000 de lei, și a fost confiscată valoric cantitatea de 110,71 mc de lemn rotund de esență rășinoase, în valoare de 22.786 de lei.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Valea Moldovei, echipa de control a constatat faptul că firma nu deţine în depozit cantitatea de 110,71 mc de lemn rotund de esență răşinoase.

Din acest motiv, societatea a fost sancţionată contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar masa lemnoasă lipsă, cu o valoare de 22.786 de lei, a fost confiscată valoric.

comments

comments