full screen background image

Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret, celebrată la Biblioteca Bucovinei

2 aprilie 2019 – Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret a fost celebrată la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava împreună cu 90 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 4 Suceava, coordonați de profesorii Cătălina Miron (I B), Crina Miron (II C) și Maria Tașcă (I C).

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie (data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen), în întreaga lume se sărbătoreşte – Ziua internaţională a cărţii pentru copii şi tineret, scopul fiind acela de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către cărţi.

Programul activităților desfășurate la Biblioteca Bucovinei cu acest prilej a fost un periplu: CARTE – TEATRU – FILM.

Personalul Secției de Împrumut pentru copii a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” a prezentat expoziţia de carte „Andersen, magicianul basmelor”, precum și viața şi opera scriitorului Hans Christian Andersen.

Trupa de teatru de păpuși a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din cadrul Centrului Cultural „Bucovina” a susținut piesa ,,James și piersica uriașă”, copiii interacționând entuziasmați, cu personajele povestirii.

Lectura și vizionarea poveștii „Cufărul zburător” a încheiat programul într-o notă optimistă că lumea cărților înseamnă pentru copii acea lume în care pătrunzi pentru a căuta, a afla, a descoperi, a ști, a cunoaște personaje, experiențe și sentimente unice.

comments

comments