full screen background image

Focuri de armă la Vicovu de Sus şi Ulma, pentru oprirea unor contrabandişti de țigări

Pe 1 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 13.40, poliţiştii au observat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care transportau, prin apa pârâului Laura către interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, efectuând somațiile legale prin voce, însă aceștia au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, au fost reținuţi doi bărbaţi, I.G., de 43 de ani, şi S. I. de 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi pe raza județului Suceava.

Imediat, au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Totodată, la fața locului polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete care conțineau cantitatea de 4.200 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 49.140 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun.

* * *

Tot pe 1 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră către localitatea Ulma.

Imediat, s-a acționat la reținerea persoanelor, moment în care acestea au abandonat coletele și au fugit în direcţii diferite.

Întrucât persoanele în cauză nu s-a supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului P.F. Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.480 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 52.416 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza