full screen background image

Nepal – O furtună violentă a lăsat în urmă cel puţin 27 de morţi şi 600 de răniţi

Cel puţin 27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 600 au fost rănite în urma unei furtuni care s-a produs duminică în sudul Nepalului, a indicat luni ministerul de Interne din această ţară, citat de AFP.

O furtună violentă, care a afectat duminică seară districtul Bara – la sud de capitala Katmandu – şi regiunile învecinate, a distrus case, dezrădăcinat copaci şi smuls stâlpi de electricitate.

”Vântul a luat totul, casa şi familia mea”, a declarat pentru AFP Ram Babu Patel care şi-a pierdut soţia în urma furtunii.

Prakash Tharu, un voluntar aflat în această zonă, a descris ravagiile din sate: “Furtuna a distrus totul în calea sa. Casele nu mai au acoperişuri, iar copacii sunt toţi (culcaţi) la pământ”, a povestit el.

“Este nevoie urgentă de hrană şi ajutor”, a adăugat bărbatul.

Spitalele locale s-au confruntat cu un aflux de răniţi din zonele afectate de dezastru.

“Elicopterele sunt gata să intervină (luni) dimineaţa pentru a desfăşura operaţiuni de salvare”, a scris premierul nepalez care a transmis, de asemenea, condoleanţe familiilor victimelor. KP Sharma Oli a dat asigurări că guvernul său face va depune toate eforturile pentru ajutarea persoanelor rănite.

Potrivit AFP, în Nepal primăvara au loc rar furtuni care să provoace un număr atât de mare de victime. AGERPRES

comments

comments