full screen background image

Incendii în Vatra Dornei şi Dolheștii Mari, declanşate de cabluri electrice defecte

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit, sâmbătă, cu trei autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în municipiul Vatra Dornei.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul locuinței și interiorul a două construcții anexe, corp comun, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 12:39, a fost lichidat la ora 14:20.

Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 mp și bunuri din interiorul celor două încăperi (generator electric, motofierăstrău, anvelope cu jante auto și diverse alte piese auto). S-au degradat pereții interiori și exteriori pe 80 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de cablu electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat trei construcții anexe.

_ _ _

Militarii Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit, duminică, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești.

La sosirea echipajelor, ardeau două anexe, construcții corp comun, construite din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa de locuit.

Incendiul a fost anunţat, la 112, la ora 23:18, şi a fost lichidat la ora 1:05.

Au ars adăpostul de animale și bucătăria de vară, corp comun, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, precum și circa 500 Kg de fân.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un cablu electric defect, cu izolația deteriorată.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat locuința proprietarului.

comments

comments