full screen background image

Germania preia preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU

Germania preia luni, 1 aprilie, preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate al ONU, informează dpa.

Ministrul de externe german Heiko Maas este aşteptat la New York, pentru a prelua preşedinţia de la omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Cele două ţări europene vecine îşi exercită în martie şi aprilie preşedinţiile coordonate, cu o agendă de lucru organizată în comun. Germania a preluat din aprilie postul de preşedinte al Consiliului de Securitate format din 15 membri, după ce Franţa a deţinut acest post în martie.

Agenda germană pentru luna aprilie include reuniuni speciale asupra violenţei sexuale în timpul conflictelor şi asupra dezarmării nucleare.

Într-o conferinţă de presă susţinută la începutul lui martie alături de ambasadorul Franţei la ONU, Francois Delattre, pentru a marca preşedinţiile lor comune, trimisul german la ONU, Christoph Heusgen, a declarat că doreşte mai degrabă să provoace mai multe dezbateri deschise în Consiliu, decât să continue practica deja comună a lecturării unor comunicate pregătite din timp.

Înainte de aceasta, Germania a deţinut preşedinţia Consiliului de Securitate în septembrie 2012, în timpul stagiului său de doi ani în Consiliu în calitate de membru ales. AGERPRES

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza